Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Nu velen van ons (noodgedwongen) meer tijd thuis doorbrengen komt er ook meer vuil in huis terecht.

Omdat je natuurlijk je mooie PVC vloer graag (zo goed) als nieuw wilt houden, beginnen je handen te jeuken om dit eens grondig aan te pakken. Maar hoe begin je hieraan? En welke middelen kan je wel en juist niet gebruiken?

Ik ga je hiermee een stukje op weg helpen, want er zijn veel fabels over het reinigen van de PVC vloer.

Ook een PVC vloer dient goed onderhouden worden. Ondanks dat het een zeer gebruiksvriendelijke vloer is, beschadigt dit type vloer ook door vuil van buiten af.

Natuurlijk heb je een goede mat bij je deur(en) liggen, maar dan nog vind je overal in huis vuil zoals zand.

Eerst is het belangrijk om te weten wat je nietmoet gaan gebruiken.

Geen stoomreiniger, deze reinigers brengen het vocht op de plekken waar het niet moet. De lijm van je PVC vloer is bijvoorbeeld gevoelig voor vocht. Teveel vocht zal de lijm laten oplossen waardoor je vloer loskomt. Daarnaast heb je het risico dat het stoom ‘in’ je vloer komt. Hierdoor kan je de toplaag aantasten waardoor deze beschadigt en ‘blaren’ ontstaan.

Ook zijn er helaas producten op de markt die beweren dat ze geschikt zijn voor het reinigen van de harde vloeren. Deze hebben vaak een grote hoeveelheid zeep erin verwerkt, waardoor je een dikke laag zeep aanbrengt. Deze laag zal een witte waas over je vloer leggen en is zeer moeilijk tot bijna niet meer te verwijderen. Ook heb je hierbij het risico dat je vloer erg glad wordt, dus dat je uitglijdt en/of valt.

Wat kan ik dan wel het beste gebruiken?

Wanneer je een grote schoonmaak wilt doen, wil je natuurlijk al het (zware) vuil verwijderen. Dit doe je vaak een paar keer per jaar.

Hiervoor adviseren wij om gebruik te maken van de Basisreiniger R. Deze reiniger dien je nog na te behandelen met een klamvochtige vlakmop en schoon water.

Als je dit allemaal hebt gedaan, is het zaak om het goed en netjes bij te houden. Hiervoor is de PU reiniger een goed middel. Dit middel wordt vaak dagelijks of wekelijks gebruikt voor het onderhoud van de PVC vloer. Het laat geen strepen achter en ontvet uitstekend.

Natuurlijk heb je ook weleens andere vlekken, zoals van etenswaren, cosmetica, dranken of schrijf-, teken-, en schilderartikelen. Hiervoor zijn vaak ook goede oplossingen te vinden, alleen is dit natuurlijk wel situatie specifiek. Vraag hiervoor advies bij ons, zodat wij je de beste oplossing kunnen aanbieden.

Iedereen een schone vloer gewenst!!